Ojoj, dålig uppdate igen. Men det blir så när man är i svanstein, då kommer man inte på att blogga eller så. Nu på sista tiden har vi dessutom varit ganska mycket i svanstein. Sen ska vi också skylla på att jag haft prov att plugga till och liknande. hehe.

Idag blev jag hemma från skolan då huvudvärken blev för mycket. Har haft ont i huvudet hela veckan men idag orkade jag inte med huvudvärk+skola. Får se hur jag mår imorgon. Har dock brasse fotboll hela förmiddagen och sen religion och matte, inte så mycket med andra ord. Sen är de lov! Shit vad skönt. Men mycket ska hinnas med, och prio ett är Tanja faktiskt. Och så du vet Tanja, så räknar jag nu med minst två dagar med dig då du följer med till happis också. :D

Frukosten är i magen och en fika också. Fick filbulla från Sigge, tack! Och snart är de movie time med mami, Remember me hehe.

Ska försöka bättra mig..igen..

Tjosan så länge!
En vanlig onsdag har passerat. Skola, hem och umgås med mina pojkar lite, middag och sen har jag tagit tag i lite skolarbete. Gjorde ytterst lite svenska, sen lite mera engelska och lite mindre pedagogisk ledarskap. Har prov på fredag i det sist nämnda. Så morgondagen kommer bli en pluggar torsdag med inslag av en sväng till badet med Lucas och Frida (förhoppningsvis) och sen ännu mera pluggande. Det blir nog bra. Sover i svanstein imorgon så jag ska höra med Vivi om hon kanske kan söva Lucas imorgon = ännu lite tid för plugg.

Har bilder på kameran som jag ville lägga upp idag, men typiskt var de att kamerasladden är i mitt rum och orkar inte börja böka där när Lucas sover. Får lägga in en annan dag istället.

Lucas har börja leka hund med Ida på dagis, vilket var jättesött! Han kröp omkring på alla fyra och sa "vo vo vo.."
Roligt när han härmar alla och på så sätt lär sig massor. Vi tränade på att hoppa ner jämnfota från nedersta trappsteget idag, det tyckte Lucas var jättekul.

Nej nu börjar klockan bli mycket, måste dra vidare på nätet så jag kommer i säng någorlunda tidigt.

Tjosan!

Blir ingen tv för mig kl 8, utan det får flyttas fram till halv 10 ungefär. Ska och hämta pappa och Jocke från jobbet, vilket jag helt glömt bort! haha. Alltså missar jag halva dhw men får väl kolla på söndags reprisen. Tur är att jag i alla fall hinner se resten av programmen.
Ska åka nu snart så jag och pappa är klara när Jocke slutar, då hinner jag se lite mer av dhw.

Tjenis!
Suprise suprise, huvudvärken är tillbaka.. Tror det är något stressrelaterat med skolan som gör att jag får denna spänningsvärken i huvudet. Exakt vad vet jag inte vad det är ännu.
Skoldagen har annars gått bra med lite fysik då jag gjorde i princip ingenting, lite svenska, som för övrigt var höjdpunkten på min dag, engelska, religion och kör. Kören var riktigt rolig idag må ja säga!
Svenskan då, jo jag fick nämligen veta hur det gått på min medeltids rapport = MVG. Är riktigt nöjd.
Gjorde ett engelska test idag som jag missade förra veckan när jag var sjuk. Det gick ganska bra och känner mig nöjd över testet. Som avslutning på dagen hade jag, efter engelska testet, hade jag ett religionsprov som gick sådär. G ja, VG hoppas vi, MVG glöm det. Borde kanske ha börja plugga lite mer än en dag innan.
Kören kan jag bara sammanfatta med några ord, skratt, bestämda åsikter, överflödig Anna, hahah. En riktigt rolig, lagom flamsig, dag på kören helt enkelt. Sent blev det också, var hemma först kring halv 6.

Vad har jag för mig nu då? Lagar middag, äter, bloggar och bakar kladdkaka (choklad Sara, choklad!) samtidigt. Känner mig lite smått stressad men det går bra ändå.

Ikväll blir de att busa med Lucas som vanligt, fast idag är Jocke på jobb, söva honom och sen har jag tv från kl 20.00 till ca 23.00. Hihi, så vi får bara hoppas på att Lucas somnar snällt före 8.

Bloggar kanske lite till sen ikväll om jag hinner/orkar.

Grattis på namnsdagen igår Lucas!

Nu är jag här igen fast jag inte ska! Men måste söka upp vad högtiden vesak innebär imon buddhismen. Det stog inget i boken så googlar. Har pluggat hela dagen och känner att hjärnan börjar bli trött, så en liten blogg och facebook paus gör nog nytta. Sen på hålan imorgon ska jag gå igenom inför provet, men det förvånar mig inte om klassen har flyttat fram provet till tidigare under dagen. Hoppas inte.
Måste också kolla med Malin om det är hon eller jag som ska ta bil imorgon, på ett sätt hoppas det att det är jag för då har jag en halvtimma extra på morgonen. Men samtidigt kan jag inte ta bil varje tisdag. Men vi ser ju.

Fick förresten en bok som pappa beställt och mig från cdon idag. "Du leder! - personligt ledarskap med Mia Törnblom". Verkar intressant och är inte allt för tjock heller, vilket gör att det kanns som att jag lättare kan hitta tid att läsa den. Ska nog kika på den ikväll eller efter att jag pluggat klart om jag hinner. Måste ju hämta Lucas från dagis på en timma eller så.

Nu pluggar jag klart de sista då!

tjingeling!

Börjar blogga nu fast jag egentligen inte ska. Måste egentligen plugga, för har prov imorgon och började plugga till provet för ungefär en timma sedan. Lucas är på dagis och morgonen gick jättebra, och han är ju alltid som världens solstråle! Vill egentligen hämta hem honom redan nu, men jag vet att jag inte kan det. Är ju hemma på måndagar och har "hemstudie", alltså gör jag det vi gör i skolan hemma så jag slipper åka in för en enda lektion. Då får jag mer tid till att plugga annat också. Så som religion till exempel.

Nej, nu ska jag fortsätta plugga och sen får vi se hur mycket jag hunnit göra idag och om det räcker till provet imorgon. Men det gör det säkert.

GRATTIS JENNY SOM FYLLER 18 IDAG!!! :D


Slänger upp en bild på en söt Jenny i bakgrunden och en mindre charmig Sara i förgrunden ;)

Nu har helgen passerat. På fredag sov jag och Lucas som sagt själva hemma i juoksengi. Och Lucas vaknade kring halv 7, MEN somnade om igen så vi steg upp först 8!
Härligt.
Sen busade han järnet med morbröderna innan vi åkte till svanstein och sussa i vagnen ett tag.

På lördag kväll var det ju då min lediga kväll och jag åkte till Ingela som jag inte träffat på ett tag. Snack och skratt och läskig film bestod kvällen av, som avrundades med ett samtal medan jag var rädd och körde hem till svanstein. Haha.

Idag har Lucas klivi upp först 20 i 9, och vaknade han redan 8 men ändå! Han har varit med fammo medan jag och Jocke fick kliva upp i egen takt, sen har vi busa och käka lunch och efter det var de ut i vagnen och sova!
Medan Lucas sov tänkte jag ju göra svenska, men hade inte med rätt bok..typiskt. Så då fastnade jag framför datorn istället, maha, och tvn som jag sen somnade framför. Skönt!

Nu har vi käka middag och Lucas har lekt med sin tågbana med pappa. Tåget är batteridrivet och går alltså av sig själv, vilket Lucas tyckte var lite läskigt. Men i pappas famn var han trygg.

Just nu sitter Lucas i köket och får håret klippt av farfar. Sitter ju själv här så är lite spännd på hur mycket de tar, han skulle bara putsas till. Hoppas de håller sig till det. Hahaha..Nej nu måste jag gå och kolla hur det går.

Tjenis!






Bus på morgonen.


Leka med tåget :)
Idag har jag varit på mattestugan och LG förklara något jag fattade noll och ingenting av. Men Sara skulle förklara någon dag. Ska även titta på de nu under helgen.
Sen hade jag biologi och inga lektioner efter 12, alltså han jag hem med tidiga bussen, vilket alltid är super skönt!
Helgen kommer bestå av pluggande, så som nästa vecka också kommer att göra. Men efter nästa vecka verkar det bli lite lungt, efter att jag gjort biologifrågorna också, och sen är det ju höstlov!

Lucas har hållt sig vaken länge ikväll, eller jag har hållt honom vaken rättare sagt. Somnat gjorde han 20.55 och nu får jag hoppas på att han sover kl runt, vilket inte är så troligt. Men har jag tur sover han till 7, har jag riktigt tur sover han till halv 8 - 8. Håll tummarna!
Ska lägga mig nu snart så jag inte är allt för trött imorgon när han vaknar.
Jocke sover hemma i natt, så ska jag och Lucas till svanstein imorgon på förmiddagen. Det blir bra.

Och bilen är hemma!! Skönt att slippa skrutten i alla fall någon gång när man ska ut och köra. Haha.

Nä nu ska jag sova!

Godnatt!

Huvudvärken släpper ännu inte heller.
Har varit till skolan idag och gjort kemi prov. Det kändes bra och kul :)
Blev en sväng ut och käka med tjejerna, underbart att göra annat än bara vara sjuk hemma.
Köpt skor åt Lucas, som var för stora, så ska byta till ett par mindre imorgon.
Pluggat lite matte och biologi idag. Känner mig duktig.
Skjutsat Jocke till jobbet då han missa bussen, maha.
Busat med Lucas sen han kom hem från dagis.
Laddat upp bilder på Facebook(!)
Bloggar, ska kolla tv med pappa nu. Hade egentligen vela läsa men det gick tydligen något bra program på tv. Som börjar nu!

Tjenis!


Bus!

Fortfarande lite sjuk, ingen feber men sjukt ont i huvudet.
Dagen har spenderats i sängen, där jag sussat sött med min bok från 9-14. Sen varit med sötnosarna, käkat, busat, bytt lakan(!), pluggat och gjort ansiktsmask till både mig och mami :)

Nu grey's med Malin!



Ciao!

Okej, ännu inga bilder insatta på datan. Men ska verkligen försöka fixa det snart..
Vet dock inte om jag orkar idag för är nämligen sjuk.
Feber, ont i hela kroppen och skit ont i huvudet. Lucas ska i alla fall vara hos farmor och farfar idag när Jocke jobbar, vilket blir skönt. Då får jag vila ordentligt. Sen åker vi och sover i svanstein. Det blir bra.
Nu tänkte jag ta och läsa lite och försöka sova, om jag inte ser en film eller tv.

Hörs!
Nu har ännu en helg passerat.
Fredagen började med skola som vanligt, sen mys och bus med Lucas. Kring halv 7 åkte jag, Jocke och Lucas till Juoksengi och lämna av Lucas till Ville och Sigge. Och själva fortsatte vi mot Svanstein där vi hittade en David som vi plocka upp. Nästa stop var Kuitas där Matti väntade. Sen fortsatte vi mot Neistenkangas för att hämta upp Sannas saker, fast Sanna döck upp där också oplannerat. Nu bar det av mot finland och Sannas stuga!
Riktigt mysigt var det i stugan med eldning och matlagning, som sköttes av mig och David. Sanna, Jocke och Matti gick ut för att fixa saavin och bastun, samt varmvatten att tvätta oss med.
Sen middag, oxpytt, följt av både kortspel och Med andra ord. Jag vann i nästan allt! Kortspel men framför allt i Med andra ord. Var först i Sannas lag och vi sopade banan, lätt som en plätt. Sen var jag och Matti i samma lag, även om vi inte vann lika fort, så vann vi ändå.
Samtidigt tjockade vi godis, chips och cheesballs.
Davve som var riktigt i oform för en stugtrip låg halvdöd på soffan.
Kring 1-2 var saavin och bastun klar, så det var bara att springa ut och bada. Mysigt var det.
Efteråt var det hamburgare och korv på matsedeln, och gud så gott det var. Sen var det dags för att sussa med Jocke och Kudden.
På morgonen/dagen var det frukost som gällde. Även nu hamburgare och korv. Städning och hemfärd med en tur till finska pello.
En riktigt mysig stugresa må jag säga med riktigt BRA sällskap. Det måste göras om!
När vi kom hem var både jag och Jocke ganska knäckta. Så vi slöa framför tvn nästan hela kvällen, och lekte med Lucas så mycket som vi orkade..
Tanken var att vi skulle lägga oss när Lucas gick och la sig, vilket var kring 8- halv 9, men vi fastnade framför en film som gick på tv. Den slutade 23.05 och innan vi kom i säng var kl nästan 12. Inte var vi trötta heller, vilket är ganska typiskt. Brukar ofta vara helt död hela eftermiddagen men sen när kl närmar sig 8-9 blir jag plötsligt pigg och vill inte sova på några timmar.
Gissar att kl var åtminstone 2 innan vi däckade.
Idag har jag varit hem till Petter och pluggat med Frida. Vi gjorde mycket kemi och lite matte. Är stolt över oss!
Sen har jag bara lata hemma i Svanstein och nu sitter vi, jag och Jocke, framför varsin dator, i Juoksengi och degar. Har en känsla av att kl kommer vara mer än vad jag vill att den ska vara när jag är klar med att surfa runt. Nåja, får väl gå och lägga mig tidigt imorgon istället.
Ska försöka hinna få in alla mina bilder på datan också imorgon.
Nu ska jag dra vidare!
Ojojoj..riktigt dålig uppdatering här! Men ska försöka börja blogga på nytt igen. Med en ny dator och en ny kamera ser det ljust ut för bloggen, eller?

Just nu sitter jag och får min lugg flätad av min kära mor. Ville ha hela håret men det var tydligen för kort.
Lucas ligger här brevid och dricker välling, blir att byta på honom strax. Sen dagis och kvällen/natten ska han vara med mormor och morfar.

Nu ska jag ta och äta lite frukost och mer uppdatering kommer förhoppningsvis snart ;)

GRATTIS ELINA PÅ 18ÅRS DAGEN!!!! :D