GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA TANJA!!! Hoppas du har en riktigt bra födelsedag! Många stora kramar från mig och Lucas :D
Nu är vi här i sthlm. Var framme strax efter 11. Tog sthlm express till t-centralen och därifrån åkte vi till risne och moster Margit. Här har vi ätit lunch, sovit, ätit middag och vi ska snart åka till å-berga till faster Maj-Britt.
Blir kanske en sväng till grönan ändå, fast det inte var tänkt så. Vet inte om det är imon det blir eller på onsdag. Någon dag i alla fall, om Jocke har pengar haha.
Nu dra vidare!

Tjingeling!
Hos Tanja var det god mat och gott fika.
Idag åker jag mest troligt till Sanna.
Tar med mig Lucas.
Sen kanske hitta på något med Gabbo och Chrille.

Tjingeling!
Igår var det ju midsommar och dagen började med en härlig sovmorgon! Vaknade kl 11 av Viv och Lucas som sa att det var lunch på brukstorpet om en timma. Steg upp och gjorde oss i ordning. Väl på brukan åt vi macka, muffins och drack saft. Gott var det. Var sådär lagom mycket folk där också, träffade Frida och Petter bland andra.
Lucas visade upp sina talanger som han nyligen upptäckt, att gå. Gick som bara den, dansade lite till musiken, klappade Alvin och sedan var vi och hälsade på hästarna. Men nog var han lite skeptisk, Lucas.
Efter några timmar begav vi oss hem till farmor och farfar.
Lucas fick bada i en liten balja på gården, borde införskaffa en pool åt honom, och lekte ute med sitt duplo.
Jag och Jocke drog till rantis och köpte en välbehövlig glass. Sen var det dags för middag.
Grillat kött, men potatisgratäng. Mumma, måste då säga att Stig är en riktigt duktig grillare haha.
Till efterrätt var det krispig marängtårta med citronmeliss och jordgubbar med grädda på.
Senare mot kvällen var det sovdags för Lucas och jag och älsklingen tog bilen till Juoksengi för att kolla vad som hände på badstranden. Blev kvar några timmar, sen var vi för trötta.

I morse fick jag en sovmorgon igen, oplannerad till och med. Var så trött att jag inte vaknade av Lucas så istället flr att väcka mig tog Jocke med sig Lucas ner. Tack så mycket <3
Nu har vi varit på en kort promenad med vagnen och Lucas sussar sött där ute. Jocke kom precis upp ur duschen och jag sitter här.
Vi ska nog städa riktigt ordentligt i rummet där uppe och sen på kvällen ska jag till Tanja. Det blir bra.



Tjingelig!
Hoh, är helt slut. Fick inte allt för många timmars sömn, eller ja ca 7 timmar men ändå. Mamma väckte mig kl 10, käkade och drog iväg mot Ötå och Eko badet.
Dit kom också Erika. Lucas trivdes hur bra som helst i vattnet. Jättekul hade han. Och jag lika så.
Sen efter någon timmas badande bar det av mot Erika för lite fika. Mumms. Sen bar det av hemmåt. Och därifrån vidare till svn.
Här har vi ätit hamburgare, badat bastu, träna att gå med Lucas och just nu ligger jag och söver Lucas.
Hoppas han somnar snart :P

Tjingeling!
Idag har jag hängt upp tvätt, plocka lite i mitt rum och vardagsrummet. Kikade även in i ladan en sväng och se hur illa det är där, nä men vad som måste göras där. Ena rummet är enkelt, damsuga och skura vilket är det vanliga. Men i de andra rummen är det mer att rensa ut, tyvärr. Ska försöka prata lite med pappa om hur man ska ha det, och städa ur med honom på lördag eller i alla fall hänga upp lite tavlor och hyllor. Men före det ska jag nog till Tanja! :D
På tal om det, jag måste ringa Sara och Frida ;o hehe.
Nu ska jag hoppa i duschen, men älsklingen förhoppningsvis och sen bär det nog av mot happis. Klippa håret, köpa fotsäck till nya vagnen och en gräsklippare. Det blir great.
Just ja, på måndag åker jag till sthlm, wiie.



Tjingeling!

På måndag den 28e juni åker jag, Joakim, Lucas, Sigge och mamma till sthlm. Ser fram emot det :)
Måste kolla upp med Madde hur hon jobbar nästa vecka, för jag ska ha min köttbulls sallad!!!! haha

Har varit ute med mamma och Lucas. Klippt lite gräs, men det var för jobbigt haha. Nu sitter Lucas och klämmer, blöjbyte nästa!

Men först två bilder på sötisen som jag snott från Madde :)



Tjingeling!

Har varit till happis i dag med Lucas och Joakim. Trevligt var det, mysigt.
Lucas fick en turkos t-shirt från stadium och jag en ny bh från chic eller vad det nu heter. En svart i alla fall, men kom på nu efteråt att jag hade vela ha en vit. Får köpa en vit nästa gång.
Köpte pensel på öb och har nu målat bänken som jag så duktigt slipade igår. Det blev bra.
Nu ligger jag på rummet och söver Lucas, vilket inte var speciellt jobbigt då han somnade direkt när vällingen var slut. Joakim sover hemma för i morgon åker jag, mamma, Sigge, Ingela och Lucas till piteå, tidigt. Kring 6-halv 7 ska vi försöka komma iväg, notera försöka.
Borde föra över bilder till datan också, men hittar inte usb sladden så får göra det en annan gång när jag hittat den. Det får räcka med denna bild tills vidare.


Hihi snart ett år gammal bild. Dagen innan Lucas föddes :)

Tjingeling!
Sitter just nu hos Gabriella :)
Blir att fara iväg och grilla, men först hem och hämta min laddare.
Sen sova hos gummelinen!



Tjingeling!
Inatt sov jag helt själv med Lucas, och det gick suveränt. Det enda var att när vi städade där ute blev kl så mycket innan vi var klara. Somnade efter 12 och Lucas vaknade 06.16. Känner att jag borde lagt mig lite tidigare. Men nu ligger han i alla fall och sover här i sängen.
Då ska jag ta och passa på att duscha innan Ingela hinner komma hit också. Ska föra lite grejer till återvinningen med mamma efter jag duschat också. Sen hoppas jag på att Ingela tar med sitt mjöl så vi kan baka muffins! hihi



Tjingeling!
Nu är det sommarlov sen några dagar tillbaka. Känns skönt, att inte behöva vara själv hemma, att få lite sällskap. Men i dag ska Jocke och fiska så blir lite ensam ändå haha :p
Vi håller på att städa i lekrummet i ladan. Oj, så mycket grejer det är där. Får se om vi hinner klart ikväll för vi måste nästan bli det. Sen OM vi blir klara och OM jag orkar så ska jag fråga Sigge OM han orkar hoppa lite studsmatta med mig, sen ska jag duscha.

Tjingeling!
Jag är så trött. Så trött, så trött, så trött.
Trött på att vara hemma hela tiden.
Trött på att jag måste be om hjälp med varje minsta självklara sak.
Trött på att jag måste tjata på folk innan de ens hjälper mig med minsta självklara sak.
Trött på att fortfarande efter 10 månader går inte allt på rutinför vissa. (Inte enbart pappa, andra också)
Trött på det mesta. Måste få skriva av mig lite iallafall. Trött på att ingen riktigt förstår, på riktigt. Ingen vet hur det känns men ni försöker.
"Men du är ju mammaledig" Ja, det är jag. Men det betyder inte att det inte är jobbigt att vara hemma med ett barn. Barn ÄR krävande. Kan inte ens gå på toa när jag vill. Ja, det är jätteskönt att jag och Jocke får en natt då och då för oss själva, men har kommit fram till att det skulle vara en hel dag då och då vi får för oss själva. Att bara ligga och lata, kolla tv, film, sova lite, busa, och bara göra ingenting. Tror de ger mer vila än en natt utan Lucas. För under nätterna med Lucas sover ju vi också. Det är under dagarna det krävs, det är då barn är krävande haha.
Nä, jag vet inte vart jag vill komma egentligen. Snart är det lov och vi får då hoppas på att jag inte behöver vara ensam med Lucas hela tiden då.
Var bara tvungen att skriva av mig. Är bara så himla trött ;)
Misstolka inte detta nu, jag älskar Lucas och tycker om att vara med honom, men ibland blir man bara....gissa!
Japp, trött. På det mesta.

Tjingeling!

Är fortfarande lite sjuk, nu förkyld dock. Snorar som tusan, och det gör min lilla guldklimp också. Fast hellre snorig i näsan än dålig i magen, kroppen och feber. Blir väl frisk om några dagar eller så.

Nu har jag varit mammaledig i drygt 10 månader. För drygt 10 månader var Lucas en sån här liten plutt!

 Tänka sig! Tiden har gått extremt fort, men ändå riktigt långsamt. Härligt var det när han var nyfödd bebis. När han bara låg där i sängen, eller på en. Kom ingenstans själv, var bara sådär mysig hela tiden. Men just då längtade man till just den här tiden han är i nu. När han kryper själv, längtar till han börjar gå, snart äter han kanske helt själv. När han kan prata.
Och det har varit riktigt roligt att de har hänt något, att se att han verkligen har utvecklas. Det är bland det roligaste, att se honom bli större och med självständig. Men ibland kan man önska att han var en liten nyfödd bebis igen. Så man kan vila lite, ta det lite lungt med Lucas.

Efter 10 månader hemma med Lucas, oftast helt själv, börjar man bli lite less. Inte less på Lucas, men less på att vara själv hemma. Allt är så mycket lättare när någon annan också är med mig och Lucas. Så mycket roligare. Vet samtidigt att det inte funkar så.  
Jag måste själv bli bättre på att vara hemma med Lucas ensam. Bli bättre på att gå ut och göra något, cykla, sitta i gräset och leka, hoppa studsmatta osv. En positiv sak är att det snart är sommarlov vilket betyder att Joakim kommer vara hemma med Lucas mycket mycket mycket mer än dessa 10 månaderna.

Nu är Lucas en stor pojke, som bara växer och växer och blir ännu större. Det ser vi fram emot.


Älskade Lucas <3

Tjineling!

Efter en natts sömn vaknar jag och har varken feber eller värk i hela kroppen. Typiskt!! Jag ville ut igår, men nej det gick inte för att jag var sjuk. Så blir jag lagon frisk till idag. Hade kunna vara sjuk idag istället! Nåja, får se om min friskhet håller i sig eller om jag får tillbaka febern och värken idag. Hoppas inte :)

Tjingeling!
Natten var hemsk! Vaknade av att jag var jättetörstig, men vilken tur att jag har Joakim som kunde hämta vatten åt mig. Frös också jätte mycket. Nåja, drack och somnade.
Nästa gång jag vaknade hade jag ont i hela kroppen! Alla leder och överrallt. Rejäl huvudvärk också. Så jag låg vaken ett par timmar :s Även på morgonsidan har jag vaknat och inte kunna somna om. Konstaterar nu att jag är typ sjuk.
Har som sagt muskel och ledvärk, ont i huvudet, säkert feber för jag fryser som bara den! Och jag som skulle ut med tjejerna idag. Typiskt.
Ska få i mig lite mat och försöka sova så jag kanske frisknar till och kan följa med ut :)

Tjingeling!
Ojoj..dålig uppdatering. Men det blir inte av att sitta framför datorn nu av någon anledning. Men samtidigt är det inte något speciellt som hänt ändå så. Nu i helgen har jag varit med Madde och Tony.
Först kom de hem till mig för att kolla film, men det blev inget med det för vi pratade för mycket! haha. På söndagen fyllde Madde 21 så då gick jag över dig på en fika, men ingen av oss var nog speciellt sugna på tårta. Det var så späckat schema för M&T att vi fick klämma in fika kl 11. Just efter frukosten alltså. Nåja, trevligt ändå.
Sen på måndag följde M&T med till Ötå på besikning, BVC och presentfixande och älsklingen. Är supernöjd med hans present! Kan även säga att jag vill också få det han ska få. Får se nu var han tycker om det sen. Ännu 8 dagar kvar till jag får ge den ju. Vill ge den nu istället!! haha.
På tisdag åkte jag, Lucas och M&T till kalix för att fixa pass och bada. Passet till mig blev bra, allt gick som planerat. Badet däremot öppnade först 14.00 så vi hann inte bada. Blev en liten shoppingrunda istället. Fast den hade ju gått lättare om vi hade haft vagn åt Lucas. Men nej, istället fick vi turas om att bära runt på honom. Gick ju de också, nackdelen var att han inte somnade och var alltså helt färdig när vi skulle till bussen. Ett par toppendagar!
Idag har Erika varit och hälsat på, längesen sist. Skönt att hon kom förbi så jag fick vara med henne också lite.
Imorgon är planen att Frida tar 8 bussen till mig. Vi hoppar i bilen efter halv 9 så Ville hinner på lektion. Vi går på biologi med Sara, hämtar upp Erika efter biologin, en sväng till yt och sen åker vi hem till mig för lite mys. Det blir bra. Alvin får också följa med. Nu ska jag fortsätta kika runt på nätet och kolla lite tv. Jocke är med Lucas där nere så jag får lite egen tid. Skönt! :D

 

Tjingeling!