Känner mig lycklig, men har som ingen speciell anledning. Är bara lycklig helt sådär. Det är väl bra. MEn var inte det för en stund sen, eller menar att jag kände mig inte sådär extra lycklig som jag gör nu. Misstänker att det var för jag läste Tanjas blogg, om hennes lycka!

Idag fyller min lillebror Ville 15! Herregud, han är ju fortfarande liten och fattar ingenting tycker man. Men det är nog inte så, han har nog med vett i skallen än jag hunnit med att uppfatta. Har inte hunnit med att lille Ville blivit stor. Börjar 9an nästa år. Sen gymnasiet. Tiden går fort! haha, usch vad gammal man låter när man säger så..."tiden går fort".
Nog är han ganska bra också, den där Ville. När vi var små var det mycket syskonbråk, men vi hade även våra stunder då vi lekte som tusan med dinosaurier, när jag tvingade på honom min klänning som blivit för liten och la upp luggen med en snodd. Så söt han var tyckte jag, vet dock inte vad han tyckte om min briljanta idé. haha. Måste ta och leta fram bilden på honom i klänning, sen när snön smält bort så jag kommer åt alla bilder. Då ska jag allt ladda upp den och visa hur söt han var!
Nu när båda två vuxit upp kommer vi också bättre överrens om hus sysslorna. Även om vi inte umgås mycket alls måste jag erkänna att det är ganska trevligt att vara med honom, speciellt när vi hjälp åt eller hittar på saker som båda tycker om att göra. Ja, nog är han rätt bra ändå.
GRATTIS VILLE PÅ 15 ÅRS DAGEN!Tjingeling!

Har inte uppdaterat bloggen då jag varit i piteå hela helgen. Jag, Joakim, Lucas och Sigge tog bilen mot Piteå för att hälsa på faster Lena och kusin Vilmer.
Var en bra helg. Fredagen gjorde vi inte så mycket, lördagen var vi på havsbadet och söndagen åkte vi hem. Vi stannade till på storheden för att köpa en jacka åt Lucas, som slutade med att han fick 3. haha.
Tack för en toppenhelg.

Här kommer bilder från när vi var och badade.

Lite fler bilder hittar ni på http://emanuelssonj.bilddagboken.se/p/main.html?#0

Tjingeling!

Idag är det torsdag vilket betyder biologi! Lucas fick följa med denna gång. Bussresan var rolig tyckte säkert Lucas. Han skulle vara överrallt! Sitta, ligga, stå, känna på ditt känna på datt. Han lekte till och med tittut med mig med hjälp av gardinerna på bussen! Han har börja leka leken på eget initiativ nu. Sitter på golvet vid gardinerna och gömmer sig och plötsligt kikar han fram igen, tittut! haha.

På själva lektionen var Lucas ganska trött, så han satt bara lungt och fint i vagnen. Sen somnade han där tillslut. Därav alla snarkningar på lektionen!

Åkte hem med 12 bussen, sen har jag kollat tv och diskat. Nu ska jag städa rummet och sånt. Blir kanske en sväng till Emil ikväll, får se.
Nu dra vidare.

Tjingeling!
Idag har jag haft uppkörning som gick fin fint! Klarade det och nu har jag alltså KÖRKORT! Så skönt måste jag säga, nu väntar vi bara på att alla papper ska komma så jag kan fixa de riktiga kortet.
Första turen blir en liten till Svanstein ikväll för att hämta lite saker åt Jocke. Vi måste dock vänta till pappa kommer hem från jobbet med bilen. Det blir bra.

Nu kommer det några bilder på Lucas från de senaste dagarna. Fler bilder hittar ni på min bdb. http://emanuelssonj.bilddagboken.se/p/main.html?#0

Tjingeling!
I vanliga fall är det Joakim som stiger upp med Lucas när han ändå ska vakna till skolan en halvtimma senare än Lucas vaknar. Då är det också jag som tar honom under nätterna. Men idag har jag varit duktig! Tog Lucas under natten, steg upp efter 5 och gjorde välling, matade, somnade om med Lucas och steg upp med honom 06.09 Allt dettaför att älsklingen ska få sova så mycket som möjligt. Ska väcka honom om en 20 minuter tror jag.
Nu är mommo också vaken och Lucas står vid spisen med henne. Radion spelar Pink, mommo och barnbarn sjunger med för fullt! Vackert :)
Nu lyckades han öppna skåpdörren och det var ju spännande! Men mommo låter honom inte gå dit. Hon stänger skåpdörren och han försöker få upp den på nytt, men jag lyckas avleda honom.

Ötå idag. Åker in med mamma istället för med bussen. Har körning halv 9 med Nils-Bertil. Det blir bra. Få se sen om pappa hämtar mig eller om jag åker hem med 12 bussen. Vet inte om vi var på väg till Frida, Erika och jag. Får ju se.
Ska lägga in bilder när jag kommer hem eller försöka imorgon. Lite bilder från veckan.

Nu ska jag dra vidare.
Tjingeling!
Glömde ju att berätta igår att jag såg svanar för första gången för detta år. Ett riktigt vår tecken!

Igår när jag kom hem var faster Margareta här. Vi pratade om ett ute rum som hon har och ska inreda lite och då började tankarna flyga på mig! Nästan så jag inte kunde somna, nä men hade i alla fall en bra bild av hur man kunde inreda där. Vill också ha ett sådant utrymme och göra precis som jag tänkt mig haha.
Sa till Jocke igår när han städade att jag skulle vela göra om i hans rum, men han var inte lika på som jag. Får väl ta och hjälpa mamma och pappa nästa gång de gör om här i huset istället.

Idag ska Erika och Frida komma hit och hälsa på, vet inte ännu om Sara också kommer. På schemat står i alla fall lång promenad. Ska bli riktigt skönt tycker jag. Men Erika verkade inte vara lite positiv som jag och Frida haha. Sen ska jag nog dippa grönsaker istället för att trycka i mig godis. Måste komma igång med ett nyttigare liv! 

Nåja, ska kanske följa med mamma en sväng till Ötå före tjejerna kommer. Det blir bra. 
Nu dra vidare :P
 


Saknar tant Tanja!

Tjingeling!
I fredag svar man ut i pullinki med Jeanette och Frida. Inte så jätte mycket folk men ändå trevligt. Vi råkade på några killar från boden. Hade det ttrevligt med dom och hade även våra beskyddare där ;) "inga kramar!!" haha.
Kom hem ganska tidigt, redan vid 1 men det var ändå lagom.
På morgonen kunde jag bara sova till 9! Så jag och älsklingen steg upp och bestämde att vi skulle en sista gång till backen för denna säsong. Härligt soligt väder var det allt, men lite väl hårda backar för min smak. Fast sist vi var där var backarna så mjuka att det inte var någon idé att åka tyckte vi. Så gårdagens backar var ju ändå bättre då.
På kvällen var jag svin trött, sov en timma på soffan och sen var det ute bastu som gällde. Härligt! Fast måste erkänna att jag var inte den roligaste att vara med just då när jag fortfarande var svin trött.
Efter bastun kollade jag och Joakim första delen av Luftslottet som sprängdes, så nästa lördag ser ví sista delen av den.
I morse värkte mina ben som tusan, tror det var efter backen igår haha. Ändå tog vi bara typ 3 åk.
Vi vaknade kring halv 11. Denna helg har varit en riktig sova ut helg, tack Vivi och Stig!
Nu håller Joakim på att möblera om i sitt rum, och passar på att städa samtidigt. Var ett riktigt bra tag sen han gjorde det, änglatofflorna kryllade.
Nu har han tagit en paus med Lucas. De leker med tågbanan han fick av fam Keisu på dopet. Elektriskt tåg, coolt. Sånt fanns ju inte när jag var liten haha.
Nu ska vi kila ner och ge Lucas lite gröt och en torr blöja.

Tjingeling!
Erika, jag kommer väl inte ihåg exakt hur många dagar det är till vi åker. Gissade bara ungefärligt haha. Men okej, Erika säger att det är ca 132 dagar idag! Längtar!
Malin, jag ska ju få en liten behändig kamera av mamma och pappa som 18års present. Vi ska kolla i helg vilken jag ska ha sen beställer vi den på torsdag! Längtar även där hihi.

Idag snart är jag, mamma, pappa och Lucas på väg till ötå. Ska övningsköra, det blir bra. Sen ska pappa på utvecklingssamtal med Ville. Då ska jag springa in på sko fina och kolla om jag hittar nå skor och sen på MH om jag hittar en vårjacka. Får se vilken jag hittar och hur mycket pengar jag har. Skulle nog vela vara in på Kaarles och kolla målarfärg till Lucas matstol men ska ju måla först när man kan vara ute. Alltså först i början av sommaren, ännu är det lite för blött tycker jag. Det är ju någon månad kvar så hinner nog kolla färg en annan gång.
Fick ju ett presentkort till Siv av Ingela och Malin. Hade nog vela kika in där med men tar nog det också en annan gång. Bus frön och änglar kanske man hinner med. Lucas har dåligt med kläder.
Haha, finns det verkligen så här många affärer i Ötå!? Sällan jag har vela fara till så många på samma gång.

Mamma håller på att laga lunch, oxpytt till mig, och sen ska vi nog åka iväg. Vilket blir nog strax efter 12 eller så.

Förresten så premiär använder Lucas sin D&C t-shirt han fått av Erika från Turkiet. Den var mindre än jag trodde, så måste använda den mycket innan han växer ur den. Borde ha börjat använda den om jag hade vetat att den var så just och just på Lucas.

Nu mat sen åka iväg.

Tjingeling!

Idag har jag hunnit vara till Finland med Frida, varit på biologi och kört med Nisse-Bärra. Vi tränade på parkeringar och gick igenom säkerhets saker. Gick ju sådär. Parkeringarna gick bra men säkerhetskontrollen måste jag träna på lite till. Haha.
Fick guida Frida till yt idag!! Haha. Det är inte ofta man för göra sånt för en som bor i Ötå kommun, men hon visste inte. Ja, ja så kan det vara.

Idag har Frida, Sara och Erika o varit på besök och lite David också. De har nämligen varit på sen födelsedagsfika. Fick 4 paket! Bakis tabletter, en mugg att ta tabletterna i och armband av Sara och Frida. Sen fick jag ett armband av Erika. Sen har Lucas fått två märkes t-shirtar av Erika. Tack tack. Vi ska även beställa min kamera på torsdag. Ser fram emot det! Längtar även till turkiet..Ännu ett tag kvar, men vi hoppas att de ac 138 dagar går fort?
Nu ska jag inte blogga mer för idag. Ska kanske köra lite med pappa ikväll också.

Tjingeling!

Börjar med att säga GRATTIS till Sara på 18årsdagen!!! Wiho!
Idag har jag varit på biologin, där vi desikerade ett älg öga. Inte det mysigaste jag gjort kan jag ju säga! haha.
Hade vela följa med Erika till Luleå men som sagt ville jag inte missaen biologi lektion igen. Och så var jag väldigt trött igår och denna dag var det samma sak. Så hade inte orkat. En annan gång :)
Efter biologin gick jag och Malin till blomsterkällan och köpte en lite bukett för mitt presentkort jag fick när Lucas föddes. Blev en ganska rosa bukett med lite vitt i.
Bra bra. När jag kom hem for Jocke och köpte choklad och tre 10a lotter. Ska skrapa snart och får ju se om jag vinner någont, hihi.
Nu ska jag se tv och mysa med älsklingen. Kanske plugga lite teori också.

Tjingeling!

Idag har jag blivit lurad av Joakim. Och det var inte kul!
Såhär var det.

Sigge och hans kompisar hade bråttom till affären innan den stängde. Sigge rusar in i köket och hämtar en ask med tändstickor och rusar ut till de andra. Då säger Jocke:
"Julia, dom ska ut och röka. Kände du inte hur dom luktade rök?"
"Va, nej? Du ljuger!"
"Nej, det är helt sant Julia! Fråga Sigge när han kommer hem."
När de väl kommer hem lånar Sigge datorn. Men efter några minuter kom jag på att jag ville ha den igen. Bad Sigge komma ner med den och försökte verkligen lukta på Sigge. Då börjar Jocke skratta lite. Tänkte att det var för att jag skulle "diskret" sniffa lite på Sigge. Till slut springer Sigge upp igen, jag vänder mig mot Jocke och säger:
"Han luktade inte nått."
Då brister han ut i ett gapskratt! Och säger att han skojade, att ingen luktade rök eller så. Jag som var påväg att ringa pappa och allt! Hahaha!
Så de kan gå.

Nu ska jag kolla top model och sova!
Tjingeling!

Sitter här hemma och lagar lite lunch till mig. Hamburgare med bröd får det bli. Måste ännu fundera ut vad jag ska göra till middag.
Är ensam hemma med Lucas och måste säga att det känns lite konstigt. Längesen var det. Eftersom Jocke hade sin praktik i fyra veckor var vi i svn under veckorna, förutom de dagar mamma eller pappa råkade vara ledig. Och i svn är Stig hemma för det mesta. Dessutom brukade Jocke komma hem kring 1, nu kommer han hem kring 4. Plus att påsklovet skämde bort mig lite.
Nu är mina hamburgare klar. Ska äta den och märker att Lucas också behöver mat.

Så tjingeling!

Igår var vi ett gäng och badade, fick lite champagne av Ingela och Malin, sen två små likör av Erika. Fick även spelet "Jag har aldrig". Tackar och bockar. Hade en trevlig och rolig kväll som slutade hemma i sängen med Jocke ensam, då Lucas sov i svanstein.
Vaknade 9.20, plockade undan lite i rummet, käkade och tog de lugnt. Sen åkte jag och pappa till neistis för att hämta Erika. Hon fick lite mat sen kom Ellos, Ingela och Malin också. Vi fikade och spelade "jag har aldrig". En trevlig dag. Vet inte om jag och Jocke skulle till sph sen, får ju se.

Lägger upp lite bilder.


Lucas provade presenten jag fått av Viv och Stig.


Busat med Malin. Promenera ;)


Ätit med Erika


Elina :)


Vi tänkte spela Alias, men de blev inte av haha


Mina blommor jag fick av mamma får avsluta detta inlägg :D

Tjingeling!

Det närmar sig! I morgon är det min födelsedag, jag längtar! Tycker om paket (a) haha.
Fick förresten en present av Tanja när hon var här. En fin t-shirt från gina. Vet inte om jag nämnde det i förra inlägget. Tack Tanja, tycker om den riktigt mycket.

Idag ska jag ta och baka inför i morgon. Ingela kommer om en timma ungefär och hjälper till. Bjöd även in Eve men hon var lite tveksam, så får se om hon dyker upp.

Igår spenderades kvällen hemma hos Ingela. Där var även Malin, Eve, Sanna och Jenny. Spelade lite uno innan Sanna och Jenny kom, efter det bakade vi muffins och spelade Alias! Svin kul, kvällen var fylld av mycket skratt i alla fall hihi.

Idag var det jag som fick stiga upp med busfröet. Han har lekt, sen har vi ätit frukost, borstat tänderna, tagit d-droppar och nu ligger han i vardagsrummet och sussar sött i vagnen. Så nu ska jag äntligen passa på att äta min frukost. Gröt är det som gäller.
Joakim sover ännu så han får äta frukost med mamma, som också sover. Får se när de vaknar :)

 
Max och Lucas sussar sött :)


Tack Tanja!


Mys i mommos famn efter tuppluren

   
Klappa Max :)

Hejhopp!
Hade verkligen fullt upp igår kändes det som! Först bär det av mot Ötå på bvc med Lucas sen vidare hem mot Juoksengi.
Då kom världens bästa Tanja hit med Frida och Sara som också är världens bästa ;)
Frida kom lite senare än oss så vi hann göra lite saker innan hon kom. Jag gjorde klart basilika krämen/såsen som vi skuell ha till middag. Tanja matade Lucas medan och de gick ju sådär kan jag ju säga! Fast tror inte Lucas var så hungrig heller så de kan ju ha vart de, haha.
Sen skulle vi gå ut med vagnen med Lucas. Bad Tanja vakta Lucas medan jag tog på mig skorna och fixade vagnen. Det gick också sådär. Allt slutade i tårar. Nåja, övning ger färdighet Tanja!
Tillslut sussar Lucas i vagnen och Frida kommer äntligen till mig.
Väl inne bjussar jag på banana split, mummsigt. Mätt blev man också. Sen hade vi även LITE godis, för Sara åt ju upp typ över hälften innan vi skulle äta de egentligen. haha.
Sen åkte tjejerna hem, och jag kommer sakna Tanja <3

När de åkt bar de av mot svn med Ingela och Malin. Vi får till Jenny och hälsade på. Där var Jenny, Ida, Milla, Ello och Sanna och väntade på oss. Kvällen bestod av prat, fika, spel , lite tv och lite kvällsfika innan jag begav mig hemmåt vid 10 tiden. En bra dag och en bra kväll.

Idag ska vi basta innan vi åker till juoksengi har vi bestämt. Tror att Lucas också ska få bada lite. Om han inte gör det i morgon med fammo. Sen på kvällen ska vi hitta på något. Vet inte riktigt vilka dock. Vet att det är jag, Ingela och Malin iallafall. Sen kommer även Eve! Har inte träffat henne på typ två år haha. Får se vad vi hittar på då.

Just ja, Erika k kanske kikar in här i svn medan hon väntar på bussen. Det blir bra. Saknat filuren, har inte sett henne sen vi var till Sanna. Längesen! Vi missade till och med vår vanliga tisdags fika!

Nu ska jag inte sitta här nå mera. Lucas är trött.

Tjingeling!
Ligger i sängen och klockan är 12.48!!! Nej, Lucas är hemma. Han ligger ute i vagnen och sussar ;)
Vi har babyradion ute så nu kan vi ligga och slappa medan han sover och bara mysa jag och Jocke. Mys!
Ska nog basta när Lucas vaknar. Måste göra de tidigare idag för ska sen hem till Juoksengi och sova där med Lucas. Jocke blir hemma så han också får vila lite.
Tanja, Frida och Sara det blir hos mig imon. Lucas kommer också ;)

Vet inte vad vi ska hitta på mer idag. Skulle nästan vela gå till Ove och Tora nu när alla är där. Vi var dit i förrgår och Lucas trivdes hur bra som helst när han lekte med Felicia och Olivia. Oj vad kul han tyckte det var, leka med andra barn. Dock lite äldre än honom, men ändå! Och flickorna tyckte också att det var roligt. De var så oroliga att vi skulle hinna gå hem om de gick upp och tog på sig sin pyjamas så de bara sprang upp och gjorde det. haha.

Igår kom Ingela, Malin och Ida hit till Jocke så gick vi och grillade. Blev inte så mätt men mysigt ändå. Lucas följde också med. Malin och Ida, jag vill ha bilder från er! Sen följde jag med hem till Ida. Där kollade vi dopfilmen, som jag måste komma ihåg att ta med idag hem, och sen tv resten av kvällen. vid 10 tiden for vi hem. Bra dag.

Måste bara påminna er om att på söndag den 11 april fyller jag år! 18 dessutom ;)
Blir fika någon dag, vet inte riktigt om jag ska ha på fredag eller söndag men jag meddelar senare.

Nu ska jag pussa ihjäl min pojkvänn!

Tjingeling!
Idag var det tänkt att jag och Lucas skulle följa med till Erikas stuga i Kallijoki, men så blev det inte. Lucas hade nämligen feber i natt, 39.1, alltså inte läge för att fara med till stuga. Besviken blev jag men vad kan man göra? Får följa med en annan gång istället.
Dagen har varit ganska tuff, eller kvällen i alla fall.
Först följde vi med Vivi och Stig till Pello. Där köpte jag en rosa bh och trosor till de. Sen Pellohallen för att handla hem mat till svanstein och sen bar det av hemmåt. Lucas sov ganska mycket i bilen, vilket var super bra.
Men nu på kvällen har han varit rätt gnällig, vilket jag förstår då han är sjuk. Men ändå jobbigt när man inte kan göra saken bättre. Fast han just sovit, ätit och fått ren blöja var det ändå inte riktigt bra.
Nu ligger han i alla fall och sussar. Lite orolig är han, men han sover i alla fall :)
Pratade med mamma och vi misstänker att det kan vara nya tänder på g för Lucas. Fast han är lite hostig så det kan ju vara förkylning också.
I morgon är en ny dag! Ny tag, och vi får hoppas att sötisen mår lite bättre då.
Hade vela gå ut och gå nu med älsklingen för att få lite frisk luft, men vi är ensamma hemma så ingen kan kolla Lucas medan vi är ute. Vivi och Stig är på i finland på konsert tror jag.
Nu skriker Lucas igen, måste kila!

Tjingeling!